Referenties

Dag Hans,

De zes weken revalidatie in het Zonnehuis Oostergast zijn omgevlogen. Er werd veel voor de patiënten gedaan. Ook de zangmomenten hebben ons, mijn man en ik, veel plezier gegeven. Ook hebben wij het liedje “Dat Du Min Leevsten Bist” gezongen. Het filmpje is goed overgekomen. Graag zouden we nog eens weer mee komen zingen, als dat voor niet-patiënten mag tenminste. Graag willen we de data weten wanneer er weer onder jou leiding wordt gezongen. We horen wel van je. Hartelijke groeten van Manny en Pieter Rijskamp.

Krantenverslagen van optredens

Gezellige Koningdagmiddag in de Meente.

Vrijdag 27-04-2018

Hans de Liedjesman in de Meente
Hans de Liedjesman in de Meente
foto: Albert Bouwknegt
GENEMUIDEN – Een gezellige middag met Hans de Liedjesman. Hans zong allemaal bekende liedjes van vroeger echte meezingers.

In de pauze was er voor iedereen een lekker kopje koffie met wat lekkers daarna frisdrank met een hapje. De bewoners kunnen terugkijken op een zeer geslaagde KONINGSDAG !

  27-04-2018 KONINGSDAG in de MEENTE NR.2 ! 005.JPG  27-04-2018 KONINGSDAG in de MEENTE NR.2 ! 008.JPG  27-04-2018 KONINGSDAG in de MEENTE NR.2 ! 010.JPG   27-04-2018 KONINGSDAG in de MEENTE NR.2 ! 018.JPG 27-04-2018 KONINGSDAG in de MEENTE NR.2 ! 019.JPG
___________________________________________________

Volle bak voor Hans de Liedjesman

_________________________________________________________

Beste Collega’s,

Op de Miente te Gorredijk komt al voor de tweede keer Hans de Liedjesman.

Onze bewoners genieten zo van deze man dat ik het zonde vind om dit niet te delen.

Als je aangeeft wat de wensen zijn van muziek past hij dit op de bewoners aan.

Vriendelijke Groet,                                                                     Simone op de Hoek                                                                   Welzijn De Miente

______________________________________________________

Dag Hans,

Wat hebben de bewoners een heerlijke avond gehad samen met jou! Collega’s uit de zorg vertelden dat werkelijk iedereen met een lach op het gezicht naar bed ging. Sommigen zelfs nog met de slappe lach…;-) Dank!!!

Tot ziens!

Groeten, Anke Klaaren,                                                       Begeleider Dagbesteding bij Wilgenstede Wolvega

______________________________________________________

Woonzorgcentrum De Hazelaar, Hasselt,                  over Hans de Liedjesman

______________________________________________________

Een half jaar is Hans de Liedjesman nu nagenoeg elke week op de zaterdagmiddag bij ons te gast in de Woonhaven.

Hans begeleid daarbij op  z’n gitaar. En op de tv kunnen de bewoners, voor zover mogelijk, de tekst mee lezen.

Muziek is een geweldige sleutel voor mensen met een dementieel syndroom. Als communicatie moeilijker gaat, worden teksten van liedjes van vroeger toch nog vaak mee gezongen.

Muziek maakt gevoel los en activeert de hersenen. Hans enthousiasmeert en activeert bewoners om mee te doen. Wij zijn daarom erg blij dat Hans dit komt verzorgen.

W. van Duinen, Woonhaven Grootegast ______________________________________________________

Hans heeft deze vrijwilligersplek gebruikt om te onderzoeken of hij met zijn muziek bewoners kan vermaken. Dat is heel goed gelukt. Hij speelt gitaar en zingt daarbij. Hij heeft een uitgebreid repertoire. Hij kan voor een grote groep bewoners spelen maar zijn programma is ook zeer geschikt om in een kleine groep (b.v. in een huiskamer) ten gehore te brengen.

W. Honebecke, Vrijwilligerscoördinator Zonnehuisgroep Zuidhorn               ______________________________________________________

Gastdocent Gomaruscollege Assen.

Wij hebben Hans gevraagd om les te geven tijdens ons vak talentontwikkeling. Dit is een vak waarin leerlingen (van 12-16 jaar op voortgezet onderwijs) zich inschrijven voor workshops. Hans gaf in de 1e helft van 2014 wekelijks de workshop muziek.

De meeste leerlingen hadden zelf instrumenten mee en samen met de instrumenten van school heeft deze groep veel mooie muziek gemaakt. Tijdens vieringen op school en tijdens een talenten dag hebben ze als groep opgetreden.

Hans is een geweldig passievolle man, die zo’n kar prima kan en wil trekken.

Wij en de leerlingen hebben genoten van alle muziekuren hier op school.

Gerla Sandink                                                                               Goördinator Talentontwikkeling                                     Gomaruscollege Assen  ______________________________________________________

Sinds 2014 komt Hans één keer per twee weken zingen met onze dementerende bewoners in de Woonhaven met de muzikale ondersteuning van zijn gitaar.

We kennen Hans als een enthousiaste man die op een hele leuke en professionele manier met onze bewoners om gaat. De bewoners genieten van het uurtje zang en muziek. Sommige bewoners zingen de liedjes mee.

De woonhaven is content dat Hans zich inzet voor onze bewoners. En we hopen dat Hij nog lang blijft komen!

Namens personeel en bewoners,                                 G.  Soldaat, Woonhaven Zuidhorn

______________________________________________________

Hans de Liedjesman komt iedere maandagochtend voor een groep van 10 dementerende ouderen gitaarspelen en zingen.

Hans heeft een breed repertoire en weet wanneer hij wat kan inzetten. Teksten heeft Hans digitaal waardoor ze bij ons in het kleinschalig wonen op de tv te lezen zijn voor de doelgroep.

De doelgroep lijkt ontzettend te genieten, zingt mee, klapt, beweegt ineens een hand, een mevrouw die moeilijk tot staan komt begint uit haar zelf te dansen.

Zomaar wat reacties: “50 jaar geleden zong ik dit liedje en nu zing ik het zo maar weer mee” en “Ik vind het prachtig!” zegt een mevrouw die depressieve klachten heeft.

J. Hummel, Woonhaven Leek ______________________________________________

Hans en De Koningsband

Wat is De Koningsband zonder Hans! Sinds 2011 al weer, is Hans onlosmakelijk verbonden met De Koningsband (voorheen schoolkoor van De Steiger).

De Koningsband is een band van enthousiaste jongeren met een verstandelijke beperking. Hans begeleidt De Koningsband op zijn gitaar/gitaren. Maar, Hans doet meer. Hans stuurt ook de drummers van de band aan en geeft ze instructies en leert ze hoe ze hun vaardigheden te ontwikkelen.

Het enthousiasme waarmee Hans zijn plek in De Koningsband inneemt is bijzonder. Gedreven, altijd opgewekt, vrolijk en met een goed woord voor iedereen. Hij ziet ieder individueel lid van de band. Zo heeft hij een geweldig contact opgebouwd en is Hans een samenbindende factor in de band geworden.

De Koningsband heeft ook met de ouders van de bandleden te maken, die   bij elke repetitie aanwezig zijn. Het goede contact dat Hans met de bandleden heeft, werkt ook door naar de ouders. De algehele muzikale leiding en organisatie ligt bij Nicole. De samenwerking tussen Hans en Nicole loopt bijzonder goed. Gedurende de afgelopen 4 jaren hebben zowel Hans als Nicole ieder hun eigen plek en stijl binnen de band ontwikkeld. Door de jaren heen zijn ze goed op elkaar afgestemd en weten ze precies wat ze aan elkaar hebben.

Wie De Koningsband noemt, noemt ook Hans. Wil je hem bezig zien? Kom dan eens op een repetitie kijken.

Nicole Poutsma,                                                                Algeheel leider van de Koningsband.

…………………………………………..

MulderFotografie-0768

MulderFotografie-0881

MulderFotografie-0800

MulderFotografie-0847

MulderFotografie-0908

Gezellig Meezingen of Luisteren met…

Call Now Button